Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev EPK – höstsäsongen 2020

07 OKT 2020 11:48
Bästa medlem, nu är det dags för lite mer information!

Nu har vi redan gått in i Oktober och det innebär att det är dags för Luftpistol-säsongen att dra igång igen och vi hoppas på att många nybörjare och etablerade skyttar dyker upp då.
  • Uppdaterad: 07 OKT 2020 11:48

I år har det som alla vet, varit ett ovanligt och inte helt nöjsamt skytteår med tanke på Covid-19 och vad det har fört med sig med vingklippt verksamhet då många tävlingar och andra evenemang ställts in både i närområdet och nationellt. Trots det har EPK ändå lyckats genomföra en del träning efter sommaruppehållet där vi har haft en tapper skara medlemmar som troget har varit med på de flesta tillfällena som bjudits.

Vi har även haft en del medlemmar som har deltagit på de tävlingar som har erbjudits på olika platser och där har klubben uppnått många fina tävlingsresultat från flera olika skyttar både lokalt, regionalt och nationellt.

Bra jobbat alla som har engagerat sig och deltagit i allt detta. Klubben är varken mer eller mindre än summan av alla medlemmars insatser och deltagande på olika plan!

Tyvärr fick vi med ganska kort varsel ställa in klubbmästerskapet i fältskytte då det var för få skyttar som var anmälda (endast två!) – vi hoppas på bättre uppslutning nästa år.

När det gäller Luftpistolskyttet så planerar vi att börja med detta tisdag 6/10 klockan 17.30 enligt lagd plan.

Med tanke på att vi tyvärr fortfarande dras med Covid-19-problematiken så kommer vi att skärpa upp rutinerna/genomförandet något för att minimera smittspridningsrisken och detta vill vi att ALLA respekterar med tanke på allas säkerhet, även om det kan bli lite krångligare än vanligt!

Rutinerna kommer i stora drag att se ut på följande vis:

  1. Personer som uppvisar minsta symptom på sjukdom som kan misstänkas vara Covid-19 kommer vi vänligt men bestämt be lämna lokalerna och dessa är välkomna åter när de varit friska och symptomfria i minst två dagar!
  2. Vi kommer att minimera antalet personer i luftpistolhallen så långt det är möjligt, vilket innebär att vi önskar att man EJ uppehåller sig i lokalen mer än nödvändigt för att genomföra träningen – skytt anländer kort innan det är dags att skjuta och avviker så fort man är färdig!

Maximalt en anhörig per ungdom i lokalen!

Luftpistolhallen är ingen ”fritidsgård” eller ”fikalokal”!

  1. Handsprit kommer att finnas tillgänglig i lokalen och deltagare ombedjes att sprita sina händer både före och efter aktiviteten.
  2. Nybörjare anmäler sig i luftpistolhallen klockan 17.30 och då tilldelas man en skjutplats (skjutplats och skjutlag).
  3. Första skjutlaget börjar skjuta ca. kl. 17.40 och håller på till ca. 18.10.
  4. De som inte har skjutplats i första skjutlaget kommer att ombedjas att lämna lokalen tillfälligt och återkomma strax innan skyttens skjutlag skall skjuta.
  5. Andra skjutlaget börjar skjuta ca. kl. 18.10 och håller på till ca. 18.40.
  6. Om det på grund av högt deltagarantal finns behov av ett tredje skjutlag, så skjuter detta från ca. kl. 18.40.
  7. Vuxna som är ”etablerade skyttar”, dvs. som har tagit pistolskyttekortet eller motsvarande, skjuter efter sista nybörjarskjutlaget. Preliminärt klockan 18.40.

I övrigt är det upp till var och en att hålla sig uppdaterad och följa de råd som Folkhälsomyndigheten tillhandahåller!

Ovanstående rutiner kan komma att omarbetas beroende på utfall/behov etc!

Johan Bondesson

Ordförande Emmaboda Pistolklubb

Skribent: Stefan Gehrs
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Emmaboda PK - Skyttesport
Fredrik Dahllöf, Bjurbäcksgatan 23
36133 Emmaboda

Kontakt:
Tel: 0706390397
E-post: This is a mailto link...

Se all info