Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev från ordföranden

21 MAR 2021 15:05
Hej alla medlemmar!

Trots vinterkyla och bistra Covid-19-tider, börjar våren närma sig och vi kanske kan se lite hopp framför oss.
  • Uppdaterad: 21 MAR 2021 15:05

Covid-19-restriktionerna som våra myndigheter och förbund har ålagt oss är dock inte helt lätta att tolka alla gånger då olika styrningar anger olika saker och ofta med visst tolkningsutrymme. Styrelsen i EPK har i alla fall valt att tolka dessa sammantaget att vi kan bedriva organiserad verksamhet utomhus i form av träning och tävling, om än med några restriktioner.

Styrelsen har därför beslutat att starta upp krutskyttesäsongen enligt tidigare tidsplan, vilket i klartext innebär att vi kör säsongens första utomhusträning tisdag 6 april, klockan 18.00 på skjutbanan i Broakulla. Vi kommer att skjuta 25m-precisionsskytte till att börja med.

Utifrån hur styrelsen tolkar rådande pandemilag och andra restriktioner/styrningar, kommer vi dock att ha några förbehåll i träningen. Dessa är:

  1. Vid minsta sjukdomssymptom skall man givetvis stanna hemma!
  2. Max 8 deltagare/träningstillfälle.
  3. Vi sprider ut oss i skjuthallen i vartannat skjutbås.
  4. Håll avstånd: 1,5 meters avstånd.
  5. In/utpassering till/från skjuthallen sker i ordnad form utan trängsel.
  6. Sprit för handdesinfektion finns tillgänglig.

För att det ska bli hanterbart att hålla max 8 deltagare, kommer vi att tillämpa föranmälan via vår hemsida – först till kvarn är det som gäller och man kan bara anmäla sig till träningen en vecka i förväg. Se detaljer på hemsidan. Visar det sig att intresset är så stort att det är fler än 8 deltagare per vecka som vill träna på klubbträningen, kan vi behöva utöka verksamheten till mer än en kväll i veckan. Det kommer vi att ta ställning till om/när det blir nödvändigt.

Inställda tävlingar

SPSF har beslutat att SM är inställt i år men man har i nuläget inte tagit något beslut om hur det blir med SSM. Dock har många mindre tävlingar redan nu strukits ur programmen… håll er uppdaterade på kretsens hemsida och kalendariet!

Lite längre fram i vår kommer hemortens banor att genomföras på hembanan, mer detaljer om det lite längre fram. Även kretsserien i precision och militär snabbmatch kommer likt förra året att skjutas på hembanan senare i år.

Hemsidan

På hemsidan har vi succesivt börjat lägga upp allt mer information och diverse intressant material t ex. träningstips, nyttiga länkar, utbildningsmaterial mm. som kan vara till gagn för våra medlemmar – gå regelbundet in på hemsidan för att hålla er uppdaterade! Har ni något intressant material som ni tycker bör läggas upp på hemsidan, kontakta vår sekreterare Stefan Gehrs.

Årsmötet

Årsmötet har vi som tidigare meddelat, tvingats skjuta fram (i enlighet med vad våra förbund medgivit i rådande Covid-19-situation). Exakt datum för årsmötet är i skrivande stund fortfarande oklart men så fort styrelsen anser att Covid-19-läget medger så, kommer vi att fastställa datum för det.

Håll ut, håll i och skjut!

Vid tangentbordet
Johan Bondesson
Ordförande Emmaboda pistolklubb

Skribent: Stefan Gehrs
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Emmaboda PK - Skyttesport
Fredrik Dahllöf, Bjurbäcksgatan 23
36133 Emmaboda

Kontakt:
Tel: 0706390397
E-post: This is a mailto link...

Se all info